SUPLIMENTELE PENTRU IMUNITATE ZINKIT® IMMUN  ASIGURĂ BUNA FUNCȚIONARE A SISTEMULUI IMUNITAR

Datorită combinației de zinc și vitamina C, suplimentele pentru imunitate Zinkit Immun cresc eficiența sistemului imunitar și îl ajută să lupte împotriva bacteriilor și virusurilor.

IMUNITATEA LA COPII ȘI IMUNITATEA ADULTĂ

Imunitatea este capacitatea organismului de a rezista la acțiunea microbilor sau a produșilor toxici, numiți și agenți patogeni. Atunci când imunitatea nu este suficient de puternică, suplimentele pentru imunitate sunt un ajutor binevenit.

Există două tipuri de sisteme majore de imunitate: cea înnăscută (cum e imunitatea la copii) și cea dobândită. Imunitatea la copii este una „la început de drum”, care se întărește în timp prin interacțiunile cu diverși agenți patogeni din exterior – de aceea se spune că imunitatea la copii se formează când ei se joacă în nisip sau în pământ. O altă variantă de a ajuta imunitatea la copii să se fortifice este prin suplimentele pentru imunitate.

CUM FUNCȚIONEAZĂ IMUNITATEA LA COPII ȘI LA ADUȚI?

Imunitatea la copii și la adulți funcționează astfel: odată intrate în organism, bacteriile și virusurile sunt detectate de către celulele sistemului imunitar, care recurge imediat la eliminarea lor. Suplimentele pentru imunitate pot ajuta principalele celule implicate în acest proces, adică celulele polimorfonucleare (PMN), celulele macrofage şi celulele „natural killer” (NK) să își îndeplinească rolul cât mai bine. Celulele NK sunt cele înzestrate cu talentul de a nimici agenţii patogeni, iar PMN-urile sunt primele celule care se activează şi ajung la locul infectării.

După ce imunitatea la copii se dezvoltă, în proces sunt implicate celule foarte specializate, limfocitele T şi B. Limfocitele B produc anticorpi şi îi direcţionează către antigen, substanţa apărută în urma acţiunii agentului. Limfocitele T „cheamă” alte celule în lupta cu infecţia. Odată declanşată lupta, în scenă intră şi celulele dendritice (DC). Așa reușește organismul să facă față pericolelor și de aceea este important ca suplimentele pentru imunitate să intre în joc în cazul în care sistemul imunitar nu funcționează optim.

CE EFECT AU SUPLIMENTELE PENTRU IMUNITATE ZINKIT® IMMUN ASUPRA SISTEMULUI IMUNITAR?

Prin conținutul de zinc și vitamina C, suplimentele pentru imunitate Zinkit Immun ajută la menținerea unul sistem imunitar puternic și fortifică atât imunitatea la copii, cât și imunitatea adulților, fiind potrivit pentru întreaga familie. Există numeroase studii clinice care demonstrează că zincul și vitamina C actionează în reducerea duratei și severitatea simptomelor în cazul unor infecții virale sau bacteriene, fiind un duo eficient de folosit în suplimentele pentru imunitate. De regulă, vitamina C este consumată la doze mai mari de 200 mg/zi, cu scop profilactic, iar zincul este utilizat la doze de 10-30 mg./zi, sub formă de tablete sau sirop. Zincul atenuează simptomele „răcelii comune”, un pericol mai ales pentru imunitatea la copii, mai ales dacă este luat în primele 24 de ore de la debutul simptomelor răcelii.

Interdependența funcțională a zincului și vitaminei C și rolurile lor complementare în susținerea sistemului imunitar și în creșterea rezistenței la infecții sunt argumente puternice pentru folosirea împreună a celor doi micronutrienți în suplimentele pentru imunitate Zinkit® Immun